Zo nu en dan gebeurt het weer eens, een poging om via een truc achter mijn MSN wachtwoord te geraken. Maar ik ben goed getraind, haha. Ik volg altijd drie regels:
- Als iemand me via Internet beveelt, doe ik het niet (of ik doe het tegenovergestelde).
- Als de ene site mijn login van een andere site vraagt, wordt ik acuut achterdochtig.
- Gratis bestaat niet. Is een aanbieding te mooi om waar te wezen, dan is ze niet waar.
Voila.. als jij zo iemand bent die elke 14 dagen naar de computerwinkel moet hollen om de PC te laten herstellen, dan garandeer ik je dat je met deze 3 regeltjes een pak minder zult moeten rennen.
Nu ter zake. Ik kreeg een mailtje van een contactpersoon in MSN om naar date-meter.nl te gaan. Het is zowiso onbeleefd om iemand zonder uitleg een link te sturen, en omdat deze persoon normaal niet echt spraakzaam is op MSN (tegen moi), rook ik onheil!!
Toch maar even kijken welke spam hier weer achter zit. Datemeter vraagt je msn login en wachtwoord. OLA, zo kennen we er nog. Dit soort scams hebben we dus ook in het Nederlands. OMG. Arme [hidden]… zij is er dus met open ogen ingetuimeld, en nu stuurt deze spammer met haar login en wachtwoord naar al haar contactpersonen het verzoek om.. jawel, naar datemeter te gaan. Jajaaah.. Het internet is gemeen.

meer sites zoals deze: http://www.makiek.nl/vreemde_sites.php
Jullie zeggen na het invullen van het wachtwoord… Ik heb het wachtwoord NOOIT ingevuld, omdat ik argwaan kreeg en toch is die mail doorgestuurd naar mijn contacten.
Die site is van ox-2.com,reg24.nl, webhost24.nl. zowel registratie eigenaar van date-meter.nl als eerder vernoemde domeinen zijn van dezelfde eigenaars(zie op sidn.nl). hierbij zal ik dan ook een mail sturen naar spamklacht.nl wegens het versturen van spam en voor het bekomen van ongeoorloofde mail adressen. Mijn mail adres hebben ze op een een ongeoorloofde wijze bekomen, ik loop wel niet in hun val
.
Ik zou zeggen stuur ook jullie klachten naar https://www.spamklacht.nl/asp/klachtindienen/ hoe meer er een klacht indienen hoe vlugger deze praktijken stoppen
Mvg,
Wat ik me afvraag ik of deze soort scam sites nergens te reporten zijn? Weet iemand de host van deze website? ik report het meteen. Wel erg voor mensen die deze onzin geloven en zo naief zijn om het wachtwoord door te geven…
Thx voor de waarschuwing. Ik kreeg ook zo’n mailtje van date-tester…ik had al direct argwaan. ff ingetypt en google en kwam al direct hier uit
GJ!
Voor klachten kunnen jullie de eigenaar van de website bellen (of opzoeken):
Whois Record
Domain name:
date-meter.nl
Status: active
Registrant:
RIJ016849-REG24
R Rijnders
Bierstraat 2 a
2512AC ‘S-GRAVENHAGE
Netherlands
Administrative contact:
RIJ016850-REG24
R Rijnders
+31 (0)637495722
Hey, bedankt voor jullie reacties.
Voor alle duidelijkheid: Het gaat niet om het wachtwoord van jullie hotmail, maar dat van MSN Messenger. Iemand (of iets) die dat wachtwoord kent, kan inloggen op je MSN Messenger acount en zo zien wie je vrienden zijn. Vervolgens worden er naar die vrienden mailtjes gestuurd waarin staat: “wil jij net als XXX weten hoe je in de markt ligt”. XXX is dan vervangen door jouw naam, waardoor het voor die vrienden lijkt alsof het van jouw komt. Vervolgens willen die weten hoe ze in de markt liggen en vullen hun MSN login en wachtwoord in, waardoor de cirkel rond is.
De meeste dergelijke systemen versturen die berichten via MSN zelf, maar deze gebruikt e-mails. Het e-mail adres van de verzender vervalsen (mails sturen onder iemand ander’s naam) is helaas nog altijd erg simpel, waardoor er op lijkt dat jij die mail verstuurd hebt, terwijl die mail gewoon van ergens anders komt. (je zal dus geen kopij vinden van die mails in je outbox of send items…) Sterker nog: ik heb ooit spam gekregen die zogezegd van mezelf kwam.
)
In mijn naam zijn er zo’n mails gestuurd maar ik herinner me niet dat ik zelf mijn hotmail adres heb ingevuld voordat die mails verstuurd werden. Ze werden verstuurd toen ik op een zeker moment mijn hotmail account opende maar toen zaten er al een paar dergelijke mails in mijn Postvak In, van anderen in wiens adresboek ik sta – misschien werkt het al gewoon als iemand van je kennissen zijn adresboek is doorzocht?
ja maar goed, ze sturen naar alle mensen uit mijn adresboek een mail. Maar als je mijn wachtwoord zou hebben, dan kun je nog veel meer shit uithalen met mijn emailadres lijkt mij. Of zie ik dit verkeerd. En is dat niet het uiteindelijke doel?
Het is verschrikkelijk om te zien hoeveel mensen hier gewoon blindelings intrappen.